Bakanlık düzeyindeki bu ziyaret sosyal medyada duyurulurken, yarışma sonrası ortaya atılan şaibe iddiaları ve İl Müdürlüğü’nün sessizliği ise sükût ikrardan gelir sözünü anımsattı.
10 Nisan’da Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yarışmada jüri üyelerinin tarafsızlığına gölge düştüğü öne sürülmüştü.
Yarışmaya katılan gençler, kazanan takımın öğretmeninin jüri üyeleri arasında yer aldığını iddia ederek yarışmanın güvenilirliğine dair ciddi soru işaretleri gündeme getirmiş, ayrıca puanlama sürecindeki gecikmeler ve plansız etkinliklerin yarışmanın ciddiyetini zedelediği yönünde çok sayıda yorum yapılmıştı.
Tepkiler sosyal medyada da geniş yankı bulmuş, gençlik merkezlerinin hesaplarına yapılan yorumlara kısa süre içinde kısıtlama getirilmişti.
Öğrenciler, yarışmanın başından itibaren “Sıfır Noktası” adlı ekibin kazanacağının konuşulduğunu ve sürecin önceden belirlenmiş izlenimi verdiğini savunmuştu.
Tüm bu tepkilere ve şaibe iddialarına rağmen Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün hâlâ herhangi bir açıklama yapmaması ise soru işaretlerini daha da büyüttü. Kurumun sessizliği, gençlerin adalet ve tarafsızlık çağrılarına kulak tıkandığı şeklinde yorumlandı.
Yarışma sonucunun şaibe tartışmalarına konu olmasına rağmen, birinci olan ekibin Bakan Yardımcısı tarafından kabul edilmesi bazı çevrelerde “ödülün meşruiyetinin tescili” olarak değerlendirilirken, kamuoyunun beklentisi ise hâlâ net bir açıklama yapılmasıdır.
Tüm bu gelişmelerin ardından kamuoyunda şu soru yankılanmaya başladı:
“Gençlerin emek verdiği, hayallerini sahneye taşıdığı bir yarışmada bu denli şaibe iddiaları varken, ödüllendirme neye göre yapıldı?” Yarışma sonucunun tartışmalı bir şekilde netleşmesi, bakanlık düzeyinde kabul görmesi ve yerel yönetimin sessizliği; gençlerin adalet, tarafsızlık ve liyakat beklentisini karşılamaktan oldukça uzak kaldı.