Törende açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erdal Komut, prematüre bebeklerin sayısının il dışına sevklerinin birkaç yıl öncesine kadar 600’lü 700’lü sayılardan 80’li, 90’lı sayılara kadar indirdiklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Sinan Zehir ise, hastanenin bölgenin en özellikli ve özellikli işlemlerin yapıldığı hastanelerden biri olarak hizmet verdiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da, sağlık alt yapı çalışmalarının devrim nitelediğinde olduğunu belirterek, büyük bir atılım geçirildiğine değindi.

Hayvan Barınağı İhalesine Tren Yolu Engeli Hayvan Barınağı İhalesine Tren Yolu Engeli

Programa katılan Vali Ali Çalgan ise; fiziki şartlarla ilgili eksikliklerin olduğunu ancak son 20 yılda sağlık alanında yapılanların tüm dünyanın takdirini topladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından kütüphane ve üniteye katkı sağlayan iş adamlarına plaketleri takdim edildi.

Program açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.

Muhabir: Ahmet Temelci