AK Parti Milletvekili Aday Adayı Zeki Gül memleketi Alaca’da milletvekili gibi karşılandı. Zeki Gül’ün Alaca’da gerçekleştirdiği basın toplantısı tam bir mitinge dönüştü. Salı günü saat 17:00’de Alaca AK Parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısında partililer ve Alacalılar ile bir araya gelen AK Parti Milletvekili Aday Adayı Zeki Gül çıktığı yolda partililerin kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Alaca’da evinde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Zeki Gül yaptığı görevlerde hiçbir zaman kendisini sevenlerin yüzünü yere düşürmediğini belirtti. Alaca’nın kendisi için çok ayrı bir yere sahip olduğunu dile getiren AK Parti Milletvekili Aday Adayı Zeki Gül “Alaca benim için sadece doğduğum yer değil insanımızın ahlakına ilmine ve faydasına hizmet etmek için koşa koşa geldiğim yerdir. Alaca benim için çocukluğumun, gençliğimin yani ömrümün büyük çoğunluğunu geçirdiğim ve de geleceğim olan şehirdir. Alaca benim için üzerine kurduğum hayaller yaptığım planlar bir yerdir. Alaca benim için ana sütü, baba yiğitliği, toprak mütevaziliği ve engin gözler gibi coşkuyu temsil eder” dedi. Alaca ile ilgili hedeflerini de belirten Zeki Gül Milletvekili seçilmesi halinde Alaca’ya fakülte kazandırmak için tüm gücüyle çalışacağını ifade etti. Alaca ile ilgili hayata geçirilecek olan projelerden de bahseden Gül “Öğrenci sayımız belki artmıştır. Ama hedefimiz ilçemize bir fakülte kazandırmaktır. 2017 yılında planlanan Organize Hayvancılık Bölgesi projesi hayata geçirilmelidir. Veterinerlik Fakültesi et entegre tesisi için azami gayret sarf etmeliyiz.  Alaca’nın turizme kazandırılması adına da gayret sarf etmemiz gerekiyor. Alacahöyük dünya tarih miraslarından bir tanesi. Ne yazık ki gerekli tanıtım ve ilçemize katkısı çok zayıf. Alacahöyük’ün tanıtımı demek Alaca’nın da turizm açısından tanınması anlamına gelir. İlçemizde yer alan Hüseyin Gazi Tekkesi inanç turizmi adına çok önemli bir mekandır. Bu vesileyle tekkenin kamusallaştırılmasında emeği geçen bütün siyasetçi ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. YILMADAN, YORULMADAN, YANILMADAN ÇALIŞACAĞIM Konuşmasını sürdüren Gül “AK Parti iktidarında Alaca’da çok ciddi hizmetler almıştır. Ancak son yıllarda bazı gelişme kalkınma ve küresel şehirler trendine girmekte zorlandığını üzülerek izliyorum. Eski gücümüze dönmek için hep beraber çalışarak başaracağımıza inancım tamdır. Yine en önemli sorunumuz işsizlik ve göç meselesidir. Bu konuda da her şeyi devletten bekleme mantığı yerine önemli iş adamlarımızla istişareler yaparak çözüm üretmeliyiz. İlçemizi sporda da daha iyi yerlere getirmek için bilgi, tecrübe ve ikili ilişkilerimi en üst seviyede sarf edeceğimi bilmenizi isterim. Elbette bütün belirttiğim şeyleri yapabilmem için ilçemin tam bir aile gibi yanımda durmasını, destek olmasını, benim elimi güçlendirmesini bekliyor ve bunu yapacağınıza yürekten inanıyorum. Göreve gelmem halinde yılmadan, değişmeden, yanılmadan, yorulmadan çalışacağımı bilmenizi isterim. Alaca’nın her köyünde, her mahallesinde el ele yan yana olacağız. Çorum’un ve Alaca’nın problemlerini Ankara’ya taşıyıp çözüm üreterek Çorum’a ve Alaca’ya dostlarımla var gücümle taşıyacağım. Alacalı bir kardeşiniz olarak “Kadim ses, güçlü nefes, gülsün herkes” diyor bu seçimde de milletinizin ve Alacalıların daha önce olduğu gibi AK Partimize ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yana sandıkları patlatırcasına destek vereceğine inanıyorum” dedi.