En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesi sonrası gözler asgari ücrete çevrildi.
Seçim öncesi ara zam yapılması gündeme gelen asgari ücretin 10 bin liranın üzerine çıkacağı konuşuluyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam katıldığı canlı yayında, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseltileceğini açıkladı. Bu gelişmenin ardından “Asgari ücrette de ara zam olur mu?” sorusu gündeme geldi.
“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAYIS AYINI İŞARET ETMİŞTİ”
Konunun işlendiği yayında CNN Türk moderatörü Meltem Bozbeyoğlu, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten’e, “Asgari ücrette de artış olur mu?” sorusunu sordu. Ökten ise yanıtında, “Sayın Cumhurbaşkanı Aralık ayında asgari ücreti açıkladığında Mayıs ayını da işaret etmişti. Seçim öncesi atılan adımlara yenileri eklenebilir, seçim öncesinde yeniden asgari ücrete bir zam gelebilir diye düşünüyorum.” dedi.
ARA ZAM SİNYALİ AYLAR ÖNCE VERİLMİŞTİ
Aralık ayında asgari ücretin net 8 bin 500 lira olarak belirlendiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl içerisinde yeni bir ara düzenlemenin de yapılacağının da sinyalini vermişti. Erdoğan, “Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız” ifadelerini kullanmıştı.
DEPREM BÖLGESİNE ÖZEL ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMASI
Öte yandan, dün açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği şehirleri kapsayacak şekilde asgari ücret düzenlemesine yönelik bir çalışma olduğunu söyledi. Bakan Bilgin, “Sınırlı bir bölgeyle ilgili asgari ücret çalışması var, bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağım” diye konuştu.
10 BİNİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR
Kulislerde gelen son haberlere göre, asgari ücret seçim önce yapılacak bir ara zam ile 10 bin liranın üzerine çıkabilir.
Berber Ücretlerine Rekor Zam, Saç Ve Sakal Tıraşı “140 Lira” Oldu
Evdemo Mobilya Artık Corum’da
Çorumlu Genç İzmir’de Canına Kıydı
İki Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
Mecitözü Belediyesi Arı Gibi Çalışıyor
ÇORUM’DA ‘EKMEK’ ZAMLANDI! YENİ FİYATI İSE 5 LİRA OLDU
Alaca’da Göz Dolduran Sergi
Oğuzlar Belediyesi, Karış Karış Her Yerde Çalışıyor
Hangi Kurum Doğruyu Söylüyor Kime İnanacağız?
Dünkü Yaşanan Sel ve Su Baskınları Nedeniyle AFAD’dan Açıklama Geldi
Çorum’da Son 5 Ayda Yapılan 45 Uyuşturucu Operasyonunda 44 Kişi Tutuklandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.