Dr. Karaduman, bu yöntemin kalp damarlarını ağrısız bir şekilde sadece 10 saniye gibi kısa bir sürede görüntüleyebildiğini ve herhangi bir hastanede yatış gerektirmediğini belirtti.

Uzm. Dr. Ömer Karaduman şunları söyledi:

“Koroner BT anjiyografi, özellikle üç önemli ölümcül hastalık olan kalp krizi, aort damar yırtılması ve akciğer pıhtısının teşhisinde kritik bir rol oynuyor. Tek bir çekimle bu hastalıkların teşhisini sağlayan yöntem, aynı zamanda vücudun tüm damarlarına uygulanabilir olmasına rağmen daha çok kalbi besleyen koroner damarlar üzerinde tercih ediliyor.

Bu yöntem sayesinde klasik anjiyografi yapılmaksızın kalbi besleyen koroner damarların tamamı 3 boyutlu olarak incelenebiliyor; damar içi ve damar duvarı görüntülenerek, olası koroner arter tıkanıkları ve tehlike yaratabilecek koroner arter varyasyonları tespit edilebiliyor”

Çorum Özel Hastanesi Bilgilendiriyor, Memede Kitle Çorum Özel Hastanesi Bilgilendiriyor, Memede Kitle

Dr. Karaduman, koroner BT anjiyografi sayesinde kalp hastalıklarının herhangi bir bulgu vermeden kontrol altına alınabileceğini ve bu yöntemin hem yumuşak hem de kalsifiye karakterdeki plakların tespit edilmesinde etkin bir araç olduğunu vurguladı.

Karaduman; “BT anjiyografi işlemi sırasında sadece koldan kan verir gibi damar yolu açılarak kontrast madde veriliyor ve bu kontrast madde sayesinde BT cihazı ile detaylı görüntü alınabiliyor. İşlem oldukça kısa sürerken, hastalar işlem sonrasında günlük yaşamlarına rahatlıkla dönebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi