Genel

İstihdama Dayalı Mesleki Eğitime Yenilikçi Yaklaşım Projesi Farkındalık Toplantısı

“Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasasını Destekleme Programı (Neetpro)” hibe programı kapsamında Hitit Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan İstihdama Dayalı Mesleki Eğitime Yenilikçi Yaklaşım projesi faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda 30.09.2024 tarihinde üçüncü farkındalık toplantısı gerçekleştirildi.

Abone Ol

Toplantıya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Zekeriya Işık, Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Sayın Ceyhan Baran, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları, Hitit NEET proje ekibi ve projede eğitim alan kursiyerler ile Hitit Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Farkındalık toplantısı Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Doğan Demirci tarafından projenin faaliyetlerinin başladığı 01.08.2023 tarihinden itibaren proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi vererek sunumuna başladı. Demirci; özellikle projenin amaçları arasında yer alan Finansal Muhasebe ve Genel Beceri eğitimleri yoluyla 15-29 yaş arasındaki gençlerin istihdam edilmelerine yönelik olarak Çorum İŞKUR tarafından yürütülen iş arama ve yerleştirme süreçlerine ilişkin bilgileri katılımcılarla paylaştı.  

Toplantı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık’ın konuşmaları ile devam etti. IŞIK, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak tüm sektörlerde nitelikli ara elaman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak ve istihdamın artırılmasını misyon edinerek eğitim öğretim faaliyetlerini yerine getirdiklerini ifade etti.

Aynı zamanda Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) olan Işık; meslek yüksekokullarında iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli ve uygulama becerisine sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesi amacıyla 3+1 eğitim öğretim modelini uyguladıklarını ve bu projenin de yerine getirilmesi için gerekli olan tüm destek ve katkıyı sağladıklarını belirtti. Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ceyhan Baran ise özellikle Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olabilmenin koşullarının neler olduğu ve SMMM ofislerinde çalışabilmek için neler yapılması gerektiği hakkında bilgi ve tecrübelerini katılımcılara aktardı. Baran aynı zamanda muhasebe mesleğinin geçmişte nasıl yapıldığı ve gelecekte hangi yöne evrileceği, dijital dönüşüm ve e-defter uygulamaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, katılımcılar tarafından sorulan sorularının cevaplanması ile sona erdi.