Proje çerçevesinde, Çorum Valiliği’nde “Coğrafi İşaret Dosya Hazırlama” eğitimi düzenlendi.

Eğitim, Yetkin Patent & Danışmanlık Genel Müdürü Belgin Sağdıç tarafından verilirken, il genelindeki ilgili kurumlardan ve ilçelerden görevlendirilen personel katılım sağladı.

Eğitim sonrası, merkezde AB ve Dış İlişkiler Bürosu koordinasyonunda, ilçelerde ise Kaymakamlıkların liderliğinde Belediyeler, Tarım Müdürlükleri, Halk Eğitim Merkezleri, kooperatifler ve derneklerin yer aldığı Coğrafi İşaret Tescil Komisyonları oluşturuldu.

Bu komisyonlar, il genelinde coğrafi işaret potansiyeline sahip ürünleri belirleyerek tescil dosyalarının hazırlanması sürecini başlattı.

1 (2)

COĞRAFİ İŞARET SAYISI 8’DEN 22’YE YÜKSELDİ

Son iki yılda Çorum Valiliği’nin koordinasyonu ile yürütülen çalışmalar sonucunda, coğrafi işaretli ürün sayısı 8’den 22’ye yükseldi. Ayrıca, 44 ürün için tescil başvurusu yapıldı.

Tescil edilen ürünler arasında Çorum Leblebisi, İskilip Dolması, Oğuzlar Cevizi, Kargı Tulum Peyniri ve Alaca Mor Soğanı gibi yerel lezzetler yer alıyor.

AVRUPA BİRLİĞİ BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Proje kapsamında Çorum Leblebisi için Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Başvurusu da sürdürülüyor.

Bu çalışma, ürünün uluslararası tanınırlığını artırarak ilin ekonomik ve turistik değerine katkı sağlamayı hedefliyor.

4-24

TANITIM VE EKONOMİYE KATKI HEDEFLENİYOR

Proje ile coğrafi işaretli ürünlerin hem Çorum’un hem de ilçelerinin tanıtımına, markalaşmasına ve yerel ekonomiye kazandırılmasına önemli bir katkı sağlanması amaçlanıyor.

Yerel ürünlerin korunması ve tanıtılması sayesinde, hem turizm hem de ekonomik alanda büyük bir kazanım hedefleniyor.

Olimpik Ve Paralimpik Sporcular İçin İstişare Toplantısı Düzenlendi Olimpik Ve Paralimpik Sporcular İçin İstişare Toplantısı Düzenlendi

Çorum Valiliği, coğrafi işaret çalışmalarını artırarak yerel değerlerin ulusal ve uluslararası düzeyde hak ettiği yere ulaşması için faaliyetlerini sürdürüyor.

3-86

Muhabir: Haber Merkezi