Çorum Belediyesi, tarafından bahar ve yaz aylarında büyük tehdit oluşturan yaprak bitiyle mücadele için böcek üretim laboratuvarı kuruldu. Üretilen binlerce uğurböceği, yaprak bitiyle etkin mücadele mücadelede kullanılacak.
Çorum Belediyesi yaprak bitiyle mücadelede kimyasal ilaç yerine doğal yöntemlere başvuruyor. Özellikle Temmuz-Ağustos aylarında yonca ve ayçiçeği tarlalarından şehir merkezine gelen yaprak bitinin insanları rahatsız etmesi üzerine çözüm arayan Çorum Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde böcek üretim laboratuarı kurdu.Kimyasal ilaç yerine çevre sağlığı için doğal yöntemlere başvuran Çorum Belediyesi, laboratuarda ürettiği uğur böceklerini yaprak bitiyle mücadelede için doğaya bırakacak.
Binlerce uğur böceği, milyonlarca yaprak bitini yok edecek
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın talimatıyla Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde kurulan böcek üretim laboratuarında ziraat mühendisleri tarafından çalışmalar sürdürülüyor. Belediye Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel, yaprakbitinin predatörü olan ve halk arasında uğur böceği veya gelin böceği olarak bilinen coccinellaseptempunctata üretilerek biyolojik mücadelenin sürmesi hedeflediklerini söyledi. Tuncel, “Bir uğur böceği ergini günde ortalama 300 adet yaprakbiti türetmektedir. Bu doğrultuda binlerce uğur böceği üreterek milyonlarca yaprakbiti ile kimyasal ilaç kullanmadan mücadele etmiş olacağız” dedi.
Mart Ayı Şaşırtmadı
Evdemo Mobilya Artık Corum’da
Çorumlu Genç İzmir’de Canına Kıydı
İki Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
Mecitözü Belediyesi Arı Gibi Çalışıyor
ÇORUM’DA ‘EKMEK’ ZAMLANDI! YENİ FİYATI İSE 5 LİRA OLDU
Alaca’da Göz Dolduran Sergi
Oğuzlar Belediyesi, Karış Karış Her Yerde Çalışıyor
Hangi Kurum Doğruyu Söylüyor Kime İnanacağız?
Dünkü Yaşanan Sel ve Su Baskınları Nedeniyle AFAD’dan Açıklama Geldi
Çorum’da Son 5 Ayda Yapılan 45 Uyuşturucu Operasyonunda 44 Kişi Tutuklandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
1. Şehirde ki gibi bu kadar büyük alanlarda predatör böceklerin yemleri ile denk gelmesi açısından bu yöntem yeterli oranda işi gerçekleştiremeyecektir.2. Uğur böceği türleri de ortamda ki düşmanları yani yaprak bitleri bittiğinde yaprak bitleri gibi yaprakları yemeye devam edecektir.Keşke uzmanlarınız gerçekten uzman oldukları konularda işe atılsalar…